Maak uw terras klaar voor de zomer (met deze 5 tips!)

De zomer komt eraan. Meer zon, langere dagen en heerlijke zwoele zomeravonden. Tijdens die lange dagen en zwoele zomeravonden wilt u natuurlijk wel heerlijk kunnen genieten van uw tuin. En waar kan dat nu beter dan op uw terras? In deze blog geven wij u vijf tips om uw terras klaar te maken voor de zomer.

Achterover hangen of lekker lang tafelen?

Wat wordt het? Heerlijk achterover hangen of lekker lang tafelen? Ga voordat u begint met de inrichting van uw terras goed na: ‘wat doe ik nou eigenlijk het liefst op mijn terras?’ Met het antwoord op die vraag legt u de basis voor een terras waarvan u écht kunt genieten. Houdt u ervan om in de zomer buiten te eten? Kies dan voor een eigentijdse eettafel met bijpassende stoelen als basis. Doet u liever de oogjes dicht in uw tuin? Ga dan voor een lekkere loungeset.

Kies voor gemak

U heeft de keuze gemaakt: het wordt die ene lekkere loungeset waar u heerlijk op kunt ontspannen. Of het wordt die mooie grote tafel waaraan u gemakkelijk met het hele gezin kunt eten. Maar het laatste waar u op zit te wachten is dat u alle meubels en kussens tijdens de zomerse hitte steeds weer uit de garage moet halen of moet verschuiven. Ga daarom voor gemak: kies voor weerbestendige meubels die u altijd buiten kunt laten staan. Bent u fan van hout? Kies dan voor tuinmeubelen van teak hout. Houdt u meer van design? Ga dan bijvoorbeeld voor tuinmeubelen van polyester composiet.

Polyester loungebank
Polyester composiet loungebank – Balance

Creëer een stuk schaduw

Ook al is die zon nog zo lekker, niets is zo vervelend als een terras zonder enige schaduw. Natuurlijk is het heerlijk om overdag in de zon te zitten. Maar met 30 graden is een stukje schaduw geen overbodige luxe. Een gemakkelijke manier om schaduw te creëren is met behulp van een parasol. En nee: dan bedoelen we niet zo’n ouderwetse strandparasol met alle kleuren van de regenboog. Maar dan hebben we het bijvoorbeeld over de parasols van het Zwitserse merk Glatz: naturel van kleur, passend bij uw tuin, met een vrije arm en een grote dekking.

Ga voor een eyecatcher!

Kies voor één object op of naast uw terras waar meteen uw oog op valt. Dat kan bijvoorbeeld een watertafel zijn: heerlijk als u op uw loungebank de ogen sluit en het water hoort borrelen. Maar het kan ook een buitenhaard zijn. Een buitenhaard is namelijk bij uitstek de plek waar mensen zich graag omheen verzamelen als de avond valt en het wat frisser wordt. En zelfs als een buitenhaard niet brandt, ademt het sfeer.

Buitenhaard
Buitenhaard – Firewall

Sfeerverlichting is onmisbaar

Een zwoele zomeravond is geen zwoele zomeravond zonder sfeerverlichting. Om ook ’s avonds te genieten van uw terras, kiest u voor sfeerlicht dat past bij de setting. Kaarsjes mogen natuurlijk nooit ontbreken. Maar heeft u bijvoorbeeld ook wel eens gedacht aan een BIGlight? Dit is een groot sfeerlicht op een paal. Zo heeft u sfeerverlichting en een eyecatcher ineen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.