Daar staat u weer: te koken in de keuken, tijdens een warme namiddag in de zomer. Groente snijden, vlees bakken. Het zweet breekt u uit. Het liefst staat u gewoon lekker buiten te koken. En weet u wat? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Maar u moet natuurlijk wel iets hebben wat bij u past. Wij helpen u daarom met wat ideeën.
Bakken op een vuurschaal (de zomertrend van 2018)
We kennen allemaal de ‘gewone’ barbecue. Op houtskool of op gas. Maar wist u dat u ook heerlijk kan bakken op een grote vuurschaal? Bijvoorbeeld op de Forno BBQ (video). De ronde kegelvormige schaal heeft namelijk een brede, platte rand van ijzer. Het middenstuk vult u met hout of houtskool. In het midden stookt u een vuurtje, en de buitenste rand wordt daarna vanzelf warm. Dit is ook direct uw bakplaat! Het mooie aan deze ronde bakplaat is dat u er gezellig met zijn alle omheen kan staan. Tijdens een feestje bijvoorbeeld. Bent u later op de avond klaar met barbecueën? Dan laat u het hout in het middenstuk lekker branden. Gewoon voor de gezelligheid en de warmte!
Bakken boven het kampvuur (zoals ze het vroeger deden)
Wilt u back to basic? Bijvoorbeeld omdat u op vakantie bent? Ga dan voor een tripod. Dit is een statief waarmee u boven een open vuur kunt grillen en koken. Hang een rooster in het statief, maak het kampvuur aan en bak het eten op het rooster!

De complete buitenkeuken
Wilt u niet alleen buiten bakken, maar ook koken en snijden? Kies dan voor een complete buitenkeuken. Mét opbergkastjes, gaspit en ruimte om bijvoorbeeld te snijden en te marineren. Zo hoeft u niets meer binnen te doen. Wel zo gezellig als de rest van de familie tijdens een warme zomerdag ook al buiten zit.
