Buiten koken? Deze drie ideeën helpen u op weg

Daar staat u weer: te koken in de keuken, tijdens een warme namiddag in de zomer. Groente snijden, vlees bakken. Het zweet breekt u uit. Het liefst staat u gewoon lekker buiten te koken. En weet u wat? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Maar u moet natuurlijk wel iets hebben wat bij u past. Wij helpen u daarom met wat ideeën.

Bakken op een vuurschaal (de zomertrend van 2018)

We kennen allemaal de ‘gewone’ barbecue. Op houtskool of op gas. Maar wist u dat u ook heerlijk kan bakken op een grote vuurschaal? Bijvoorbeeld op de Forno BBQ (video). De ronde kegelvormige schaal heeft namelijk een brede, platte rand van ijzer. Het middenstuk vult u met hout of houtskool. In het midden stookt u een vuurtje, en de buitenste rand wordt daarna vanzelf warm. Dit is ook direct uw bakplaat!  Het mooie aan deze ronde bakplaat is dat u er gezellig met zijn alle omheen kan staan. Tijdens een feestje bijvoorbeeld. Bent u later op de avond klaar met barbecueën? Dan laat u het hout in het middenstuk lekker branden. Gewoon voor de gezelligheid en de warmte!

Bakken boven het kampvuur (zoals ze het vroeger deden)

Wilt u back to basic? Bijvoorbeeld omdat u op vakantie bent? Ga dan voor een tripod. Dit is een statief waarmee u boven een open vuur kunt grillen en koken. Hang een rooster in het statief, maak het kampvuur aan en bak het eten op het rooster!

Tripod BBQ

De complete buitenkeuken

Wilt u niet alleen buiten bakken, maar ook koken en snijden? Kies dan voor een complete buitenkeuken. Mét opbergkastjes, gaspit en ruimte om bijvoorbeeld te snijden en te marineren. Zo hoeft u niets meer binnen te doen. Wel zo gezellig als de rest van de familie tijdens een warme zomerdag ook al buiten zit.

Complete buitenkeuken – Boretti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.